سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تمیز کردن ظروف پلاستیکی

ظروف پلاستیکی از پراستفاده‌ترین ظروف در آشپزخانه هستند. این ظروف طوری طراحی شدند که درب‌های بسیار محکمی دارند. به همین علت برای نگهداری مواد غذایی بسیار مناسب‌اند. همچنین به دلیل سبک بودن شستشوی راحتی دارند. دلیل دیگری که موجب استفاده زیاد از ظروف پلاستیکی می‌شود، جنس ضدبوی آن است. در مقابل این مزایا، زرد شدن تدریجی ظروف پلاستیکی عیبی بزرگ محسوب می‌شود. هنگامی که ظروف پلاستیکی دچار زرد شدگی بشوند، به راحتی با شستشوی ساده پاک نمی‌شوند. کیفیت پلاستیک استفاده شده برای ساخت ظروف پلاستیکی هم تاثیر بسیار زیاد در زرد شدن آن‌ها دارد. استفاده از مواد درجه یک موجب می‌شود تا ظروف پلاستیک دیرتر دچار تغییر رنگ بشوند. ما در ناصر پلاستیک، با استفاده از مواد درجه یک و مرغوب، سعی در افزایش رضایت مشتریان داریم. در این مقاله با ما همراه باشید تا روش‌هایی برای رفع زردی و تمیز کردن ظروف پلاستیکی به شما آموزش دهیم.

چرا ظروف پلاستیکی زرد می‌شوند؟

بعد از مدتی استفاده کردن از ظروف پلاستیکی، شاهد زرد شدن تدریجی آن‎ها هستید. جرم‌گرفتگی ظروف پلاستیکی زیبایی آن‌ها را کم می‌کند. از این رو ممکن است وقت زیادی برای رفع زردی ظروف پلاستیکی صرف کنیم تا زیبایی اولیه خود را به دست بیاورند. بیشتر مواقع ظروف پلاستیکی به دلیل کثیفی دچار زردشدگی نمی‌شوند، بلکه دلیل اصلی آن تغییر رنگ خود پلاستیک است. اما چه زمانی و چرا ظروف پلاستیکی زرد می‌شوند؟ بیشتر ظروف پلاستیکی به علت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، گرما و اشعه ماکروویو دچار تغییر رنگ می‌شوند. اگر ظروفی که مناسب استفاده در ماکروویو نیستند را در ماکروویو یا در محلی گرم قرار دهیم، به سرعت دچار تغییر رنگ خواهند شد. کیفیت پایین مواد به کاررفته در ظروف پلاستیکی هم از دلایل دیگر زرد شدن ظروف پلاستیکی است.

کهنه بودن ظروف پلاستیکی دلیل دیگری برای زردی این ظروف است. در واقع پلاستیک پس از مدتی شروع به فاسد شدن می‌کند؛ از این رو احتمال تغییر رنگ در ظروف پلاستیکی قدیمی‌تر بیشتر است. اگر زرد شدن ظرف پلاستیکی ناشی از فاسد شدن پلاستیک باشد، راهی برای تمیز کردن آن وجود ندارد. در صورتی شما قادر به تمیز کردن ظروف پلاستیکی هستید که زردی توسط کثیفی، نور آفتاب، گرما و از این دست مسائل به وجود آمده باشد.

 

جالب است بدانید زرد شدن پلاستیک فقط مختص به ظروف پلاستیکی نیست؛ حتی میز و صندلی‌های پلاستیکی هم دچار زرد شدگی می‌شوند. از انواع میز و صندلی‌هایی که در آن‌ها پلاستیک به کار رفته است، می‌توان به میز و صندلی پلاستیکی کودک، میز و صندلی پلاستیکی تاشو، میز و صندلی پلاستیکی حصیری و… اشاره کرد.

 

چگونه زردی ظروف پلاستیکی را از بین ببریم؟

بسیاری فکر می‌کنند پس از زرد شدن ظروف پلاستیکی، هیچ راهی برای برگرداندن آن‌ها به رنگ سابق وجود ندارد. به این دلیل ظرف‌های پلاستیکی قدیمی خود را دور می‌اندازند و به فکر تهیه ظروفی جدید هستند. در صورتی که اکثر تغییرات رنگ در ظروف پلاستیکی به راحتی قابل بازگشت هستند. در ادامه به شما راهکارهایی برای رفع زردی ظروف پلاستیکی ارائه می‌دهیم. ضمنا توصیه می‌شود پیش از انجام هر اقدامی، نکات ایمنی را رعایت کنید.

 

رفع زردی ظرف پلاستیکی با استفاده از محلول سفید کننده

در صورتی که آب و شوینده معمولی قادر به پاک کردن زردی ظروف پلاستیکی نباشد، احتمالا اولین گزینه شما محلول سفید کننده است. نکته قابل توجه درباره این روش، مضر بودن ترکیب پلاستیک و محلول سفید کننده است. بنابراین این روش چندان توصیه نمی‌شود؛ اما اگر زمانی مجبور به استفاده از این روش شدید از رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از ماسک و دستکش اطمینان حاصل کنید. پس از آن مراحل زیر را برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی به وسیله سفید کننده دنبال کنید.

 

محلول سفید کننده را با میزان مناسبی از آب رقیق کنید. بهترین ترکیب برای رقیق کردن سفید کننده، یک واحد سفید کننده و 10 واحد آب است. البته شما می‌توانید این ترکیب را بسته به نیاز خود، کم و زیاد کنید.

در مرحله دوم لازم است ظرف پلاستیکی خود را در محلول به دست آمده بگذارید به طوری که تمام قسمت‌های آن در محلول فرو برود. سپس با توجه به میزان جرم ظرف، به مدت 30 تا 60 دقیقه بگذارید ظرف در محلول بماند.

بعد از اتمام زمان گفته ظرف را از ترکیب آب و سفید کننده خارج کنید و با استفاده از آب و شوینده مناسب آن را بشویید. هنگام شستشو دقت داشته باشید که ظرف به خوبی از محلول سفید کننده پاک شود. زیرا محلول سفید کننده برای بدن مضر است و ورود آن به بدن عواقب خطرناکی در پیش دارد.

در مرحله آخر بگذارید ظرف به صورت طبیعی خشک شود. فراموش نکنید که در همه مراحل ذکر شده، استفاده از ماسک و دستکش را فراموش نکنید.

سفید کردن ظروف پلاستیکی با پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن، معمولا با نام آب اکسیژنه شناخته می‌شود. استفاده اصلی از این ماده برای ضد عفونی کردن زخم است. البته استفاده از پراکسید هیدروژن صرفا به ضد عفونی خراش‌های پوستی خلاصه نمی‌شود. پراکسید هیدروژن در تمیز کردن ظروف پلاستیکی زرد شده هم کمک مفیدی به شما می‎‌کند. آب اکسیژنه در اصل یک محلول شیمیایی محسوب می‌شود؛ اما از طرفی استفاده از آن برای پاک کردن لکه ظروف پلاستیکی بسیار ایمن‌تر از سفید کننده و لکه بر است. ایمن‌تر بودن پراکسید هیدروژن به معنای عدم رعایت نکات ایمنی نیست. بنابراین هنگام استفاده از این ماده، شما باید از ماسک و دستکش استفاده و نکات ایمنی را رعایت کنید.

پراکسید هیدروژن به خوبی زردی پلاستیک‌ها را از بین می‌برد؛ اما استفاده از این روش زمان بیشتری نسبت روش‌های دیگر نیاز دارد. استفاده از آب اکسیژنه برای از بین بردن زردی پلاستیک به شرح زیر است:

 

در یک ظرف مناسب به میزان مورد نیاز پراکسید هیدروژن بریزید و به آن پودر لباسشویی اضافه کنید. نسبت استفاده از پودر لباسشویی، یک چهارم قاشق چای‌خوری در 4 لیتر پراکسید هیدروژن است.

شما می‌توانید ظروف پلاستیکی خود را به مدت 2 تا 6 ساعت در محلول به دست آمده بگذارید. این مدت زمان به میزان کثیفی و زردی ظرف شما بستگی دارد.

پس از طی شدن مدت زمان مناسب، ظرف خود را بدون آبکشی مقابل نور خورشید قرار دهید. بعد از مدتی شما شاهد از بین رفتن زردی ظرف خود می‌شوید.

زمانی که از سفید شدن ظرف پلاستیکی مطمئن شدید، ظرف را با استفاده از آب و مایع ظرفشویی بشویید.

تمیز کردن پلاستیک زرد شده با سرکه

اگر مواد شوینده، زردی ظرف پلاستیکی را از بین نبرد، می‌توانید استفاده از سرکه را امتحان کنید. سرکه خاصیت اسیدی دارد اما ماده شیمیایی محسوب نمی‌شود. چیزی که موجب می‌شود سرکه قادر به از بین بردن زردی و کدری باشد همین خاصیت اسیدی آن است. سرکه، یک پاک‌کننده طبیعی به شمار می‌آید. با وجود طبیعی و بی خطر بودن سرکه، همچنان نمی‌توان از آن برای پاک کردن هر لکه و آلودگی استفاده کرد. برای مثال پاک کردن لکه‌های روی پارچه با سرکه چندان راه مناسبی نیست. برای تمیز کردن پلاستیک زرد شده با سرکه از مراحل زیر استفاده کنید.

محلولی از ترکیب مساوی آب و سرکه درست کنید و در ظرف پلاستیکی زرد شده بریزید.

با توجه به میزان لک و کدر بودن ظرف، از 30 دقیقه تا 1 روز کامل ظرف خود را در محلول آب و سرکه قرار دهید و بگذارید بماند.

در مرحله سوم پس از اطمینان پیدا کردن از رفع زردی ظرف، با استفاده از آب و مایع ظرفشویی، آن را بشویید و حتی المقدور در نور آفتاب خشک کنید.

تمیز کردن ظروف پلاستیکی با استفاده از جوش شیرین

در صورتی که استفاده از روش‌هایی مانند لکه‌بری با سرکه کافی نبود، شما می‌توانید برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی از جوش شیرین استفاده کنید. جوش شیرین ماده‌ای غیر شیمیایی و خوراکی است. به همین دلیل در صورت باقی ماندن روی ظرف آسیبی به بدن وارد نخواهد کرد. برای اثرگذاری جوش شیرین بر لکه‌های ظروف پلاستیکی، لازم است مراحلی را به ترتیب زیر اجرا کنید.

سخن پایانی درباره تمیز کردن ظروف پلاستیکی

اگر ظروف پلاستیکی شما دچار تغییر رنگ شدند، پیش از اقدام به تعویض آن‌ها می‌توانید از روش‌های خانگی برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی استفاده کنید. اغلب زردی‌های به وجود آمده بر ظروف پلاستیکی را با روش‌هایی مانند شستشو با سفید کننده، لکه‌بر، سرکه، جوش شیرین و پراکسید هیدروژن می‌توانید رفع کنید. در صورتی که تغییر رنگ ظروف پلاستیکی ناشی از فاسد شدن پلاستیک باشد، با روش‌های ذکر شده رفع نخواهد شد. همچنین توصیه می‌شود این ظروف را تعویض کنید تا سلامت شما را به خطر نیاندازد.

https://naserplast.com/